Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe je geblesseerd kan raken. Hij begrijpt ook waarom sport belangrijk voor je is en houdt hier rekening mee zodat je zo snel mogelijk herstelt.

Sportfysiotherapie is erop gericht om (top-)sporters in staat te stellen om na een blessure weer zo snel mogelijk en verantwoord te gaan sporten. Met deze behandeling wordt het genezingsproces gestimuleerd, waardoor je door middel van begeleiding, behandeling en training weer snel en pijnloos jouw sport kunt beoefenen.

Naast fanatieke sporters behandelt de sportfysiotherapeut ook kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van een therapie. De sportfysiotherapeut behandelt mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet je van advies op maat.

Terug naar behandelingen

  • Klachten leren voorkomen
  • Persoonlijke aandacht
  • Wij hanteren geen wachtlijst

Maak een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.