Schouderfractuur

Bij een trauma kan ook altijd een breuk in de schouder ontstaan. Op het moment dat u uw schouder breekt ervaart u direct veel pijn rondom de schouder. Deze pijn verergert zich op het moment dat de schouder wordt belast of op het moment dat men op de schouder ligt (vaak is dit niet mogelijk in verband met de pijn).

Op het moment van breken kan er een zwelling of bloeduitstorting ontstaan bij de schouder. De fysiotherapeutische behandeling bij een gebroken schouder is afhankelijk van de breuk van de schouder. Bij een gunstige breuk zal geen operatie nodig zijn en zal de breuk vanzelf helen. Echter zal dmv een mitella de nodige rust genomen moeten worden, zodat de botstukken tijd hebben om aan elkaar te groeien.
Naderhand zal de fysiotherapeut dmv van oefentherapie samen met u de functie van de schouder herstellen.

Bij een ongunstige breuk moet er een operatie plaatsvinden om de botstukken in de correcte positie te zetten. Om dit te verstevigen zal er tijdens de operatie fixatiemateriaal worden geplaatst in de schouder.
Naderhand zal de fysiotherapeut samen met u wederom oefentherapie gebruiken om de functie van de schouder te herstellen.

Heb je last van schouderfractuur?

Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie van Campenhout

Maak een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.