Houdingsproblematiek

Bij een verkeerde houding kunnen er klachten in de nek ontstaan. De meest voorkomende houdingsproblematiek is het onderuitgezakt zitten met het hoofd naar voren. Dit dienen de nekspieren aan de achterkant te compenseren. Hierdoor ontstaat spierspanning. De oorzaak is dan ook een vaak aanhoudende verkeerde houding.

Bij houding gerelateerde nekklachten treden de klachten vaak op wanneer die houding wordt aangenomen, zoals voorovergebogen naar je smartphone of tablet kijken of op het moment dat je onderuit gezakt voor de computer zit.

Aangezien de klachten worden veroorzaakt door een slechte lichaamshouding kan deze aandoening verholpen worden door jezelf weer een correcte lichaamshouding aan te leren. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

De fysiotherapeut kan je helpen de correcte houding aan te nemen dmv oefentherapie. Verhoogde spierspanning kan worden verholpen middels massage of Dry Needling. Gewrichtsblokkades ontstaan door een langdurig verkeerde houding kunnen worden verholpen met manueel therapie.

Heb je last van houdingsproblematiek?

Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie van Campenhout

Maak een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.