Core stability problematiek

In een meest optimale situatie wordt de rug gestabiliseerd door de wervelkolom, kapsels en banden en de spieren. Wanneer de spieren hun werk niet goed doen dan spreken wij over een core stability probleem.

Dit wil zeggen dat de kleine, stabiliserende spieren niet voldoende hun werk doen om de wervelkolom te stabiliseren. Dit wordt dan meestal gecompenseerd door de grotere spieren die in functie deze wervelkolom eigenlijk niet kunnen stabiliseren en raken daardoor overbelast. Hierdoor ontstaan dan de pijnklachten. De pijn bij core stability problematiek kenmerkt zich door pijn die optreedt bij lang staan, lang zitten of lang liggen. Het gaat dan om een zeurende pijn en een vermoeid gevoel in de onderrug. Daarnaast kan pijn ontstaan bij het draaien van de rug en bij het bukken.

De fysiotherapeut zal tijdens de behandeling kijken welke specifieke spieren getraind moeten worden om het stabiliteit probleem op te lossen. De oefentherapie en huiswerk oefeningen worden per persoon individueel gemaakt om zodoende de best aansluitende therapie te kunnen bieden. De overbelaste grote spieren kunnen worden behandeld middels massage, rekoefeningen, triggerpoint behandelingen en Dry Needling.

Heb je last van core stability problematiek?

Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie van Campenhout

Maak een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.