Afspraak en 1e bezoek

De eerste behandeling bestaat uit een vraaggesprek waarbij uw personalia, telefoonnummer, huisarts en zorgverzekeraar worden vastgelegd. Daarna vindt een inventarisatie van uw klacht en een onderzoek plaats.

Het resultaat wordt met u besproken en in overleg met u wordt een behandelplan opgesteld. Vervolgens zal de behandelend fysiotherapeut u uitleggen welke behandeling er zal plaatsvinden en met welk doel. Tevens zal er een meetbare grootheid worden vastgelegd, zodat er gedurende het gehele traject van uw behandeling evaluatie plaats kan vinden. Indien er na het onderzoek nog behandeltijd over is, zal er een start met de behandeling worden gemaakt.

De behandelingen kunnen bestaan uit gerichte oefentherapie, mobilisaties, spierversterking, coördinatietraining en massage. Ook geven wij advies ter voorkoming van (nieuwe) klachten en zult u oefeningen krijgen die u “thuis” kunt doen, ter ondersteuning van uw herstel.
De fysiotherapeut zal u coachen t.a.v. het oplossen van uw klacht en het voorkomen van recidivering.

Maken van een afspraak:
U kunt een afspraak maken op de volgende manieren.
- Telefonisch: 010-4564943
- Gegevens achterlaten op de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
-
 Op de praktijk

DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie)
Binnen onze praktijk bestaat er de mogelijkheid van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. U kunt vanaf één Januari 2006 zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut gaan. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. Gebleken is dat het merendeel van de mensen goed kan bepalen of zij bij de fysiotherapeut aan het juiste adres zijn.

De huisarts blijft wel via communicatie met de fysiotherapeut, de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. Uw fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Aansluitend vind een lichamelijk onderzoek plaats (intake en onderzoek). Zo wordt bepaald of uw klacht geschikt is voor een fysiotherapeutische behandeling.
Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Alle zorgverzekeraars vergoeden de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie.