Slijtage/artrose

Slijtage van de nek wordt ook wel cervicale artrose, nek osteoartritis en cervicale degeneratie genoemd. Slijtage aan de nek is een degeneratief proces waarbij er graduele slijtage in de gewrichten ontstaat, de tussenwervelschijven dunner worden en waardoor het kraakbeen kan afnemen.

Op het moment dat de tussenwervelschijven dunner worden neemt de beweeglijkheid in de nek af en wanneer het kraakbeen afneemt kunnen er botachtige uitsteeksels gevormd worden in de gewrichten. Dit kan bewegingsbeperkingen, pijnklachten, tintelingen, krachtsverlies en uitstralende pijn in de schouders, armen en handen veroorzaken. Deze klachten kunnen op hun beurt er weer voor zorgen dat de spierspanning in de nek toeneemt. Hierdoor kan de beweeglijkheid van de nek nog verder afnemen.

Slijtage in de nek is helaas niet meer te verhelpen. Ook zijn de aangedane structuurveranderingen niet meer te verbeteren. Wel is het mogelijk om de klachten te verminderen. Op het moment dat er van slijtage wordt gesproken is het belangrijk dat je de bewegelijkheid, spierconditie en stabiliteit van de nek zo optimaal mogelijk houdt. Dit kun jij doen door een optimale lichaamshouding te creƫren, oefeningen te doen voor de mobiliteit en stabiliteit en door zoveel mogelijk af te wisselen in houdingen en bewegingen in het dagelijks leven.

Wij kunnen je hierbij helpen door stabiliteitsoefeningen, mobiliteitsoefeningen en houdingsadviezen te geven. Verder kunnen wij, indien nodig, de nekbehandeling middels Dry Needling, triggerpoint behandelingen en manuele technieken.

Heb je last van slijtage/artrose?

Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie van Campenhout

Maak een afspraak

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.